ТАНК1

ТАНК1, -а, м. Бронированная самоходная боевая машина на гусеничном ходус мощным вооружением. Тяжелый, легкий т. Т.-амфибия. II прил. танковый, -ая,-ое. Танковые войска (оснащенные танками).

Смотреть больше слов в «Толковом словаре Ожегова»

ТАНК2 →← ТАНИН

Смотреть что такое ТАНК1 в других словарях:

ТАНК1

ТАНК1, а, ч. Бойова броньована всюдихідна машина на гусеницях, озброєна гарматою та кулеметами, встановленими на башті, що обертається. Плацдарм відбив усі атаки, захопив дванадцять танків та панцирників, розгромив ущент білий корпус (Ю. Янов., II, 1958, 229); Як і слід було чекати, шосту контратаку почали танки. Вони виповзли з широкої улоговини, що тяглася перед дамбою, і, ставши в ряд, відкрили шалений гарматний вогонь (Гончар, III, 1959, 370); * У порівн. Повзуть у полі трактори, Неначе танки… (Сос., І, 1957, 468). ТАНК2 а, ч., спец. Спеціально обладнаний бак, цистерна, відсік для зберігання або транспортування рідин. Спіймані тунці потрапляють до танків з охолодженою до нуля — мінус двох градусів морською водою (Рад. Укр., 4.VІ 1967, 4); Молоко закритою системою труб потрапляє в танки-охолодники, розміщені в молочному відділенні (Хлібороб Укр., 7, 1965. 16). Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 10. — С. 33.... смотреть

ТАНК1

〔阳yáng〕水槽shuǐ cáo; 油箱yóu xiāng; 汽qì罐guàn. 〈〉 Танк-парово́з 带dài煤méi水shuǐ箱xiāng的de蒸汽机zhēng qì jī车chē; 水shuǐ柜jǔ式shì蒸汽机zhēng qì jī车chē.

T: 147